7 steg till höstfina fötter!

7 steg till höstfina fötter!

7 steg till höstfina fötter!

Hösten är här och det är dags att ge fötterna lite extra omtanke efter sommaren! För dig som vill få höstfina fötter hemma kommer här 7 tips. 

1. Ta bort nagellack 

Börja med att ta bort eventuellt nagellack. 

2. Njut av ett fotbad 

Unna dig en stunds avkoppling med ett varmt fotbad i minst 10 minuter. Detta mjukar upp huden och gör det lättare att ta bort död hud. Använd gärna ett fotsalt för att få ännu bättre effekt, exempelvis detta underbara fotsalt från Grevinnans Rum med äkta pepparmynta och mineralrikt salt från döda havet! 

3. Peeling 

En peeling hjälper till att ta bort gammal, död hud och lämnar fötterna härligt mjuka. Passa samtidigt på att ge fötterna en välbehövlig massage och jobba i cirkulära rörelser. Använd gärna denna peeling från IDYLL med salt från döda havet som du applicerar medan dina fötter fortfarande är våta. 

4. Torka fötterna

Torka fötterna noga och kom ihåg att även torka mellan tårna. 

4. Fila

Nu är det dags att fila dina fötter med en sandpappersfotfil för att få bort förhårdnader och göra dem ännu mjukare! 

5. Klipp tånaglarna 

Att tänka på när man ska klippa sina tånaglar är att inte klippa dom för korta och att försöka klippa dom rakt av. Klipper du nageln för långt ner är risken större att drabbas av nageltrång. Använd sedan en nagelfil för att få fin form. 

6. Smörj in

Smörj in fötterna med en riktigt bra fotkräm som gör dom underbart mjuka och återfuktade! För dig som vill ha något som lätt absorberas av huden rekommenderar vi denna fotkräm från Rapsodine. Du kan även använda ett balm som är lite fetare, exempelvis detta från Grevinnans Rum

7. Måla tånaglarna 

Avsluta gärna med att lacka tånaglarna i en färg som du gillar!